EasyScreen™ Bacterial targets

Bacteriële pathogeen detectie

De EasyScreen™ Enteric Bacteria Detection Kit bevat alle reagentia welke nodig zijn voor de detectie van bacteriële DNA-targets door middel van Real Time PCR.

De meeste bacteriële verwekkers die gastro-enteritis veroorzaken, worden via de voedselketen verworven. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ worden infecties in volgorde van prevalentie veroorzaakt door Salmonella spp., gevolgd door Campylobacter spp., Shigella spp., Escherichia coli en Yersinia spp.

Een andere oorzaak van bacteriële gastro-enteritis is Clostridium difficile en de hypervirulente varianten die wereldwijd zijn opgedoken. Zij veroorzaken significant verhoogde morbiditeit en mortaliteit voornamelijk bij ouderen, maar ook bij immuun gecompromitteerde patiënten en patiënten die langdurig antibiotica krijgen.

EasyScreen Bacterial targets

Campylobacter spp. /E.coli (EIEC) Toxigenic Clostridium difficile (tcdA/tcdB)
Shigella spp./Enteroinvasive Yersinia enterocolitica
Listeria monocytogenes Salmonella spp.
Toxigenic C. difficile (zowel tcdA als tcdB)

Hypervirulent C. difficile incl. 027 & 078 targeting:

(i) tcdC gene deletion

(ii) binair toxin gene (cdtA), en

(iii) gyrA gene (resistentie tegen fluroquinolone)

Aeromonas hydrophila Vibrio cholerae
E.Coli 0157 (Z3276) Vibrio spp.
Stx-1 ETEC (LT)
Stx-2 ETEC (ST)
EPEC (eae)  


De EasyScreen™ Enteric Bacteria Detection Kits zijn snelle in-vitro DNA-PCR testen voor de detectie van bacterieel DNA uit ontlasting van patiënten met diarree of uit een bevestigingstest van gekweekte bacteriën. De kits zijn onderverdeeld in gemeenschappelijke detectiepanels, met specifieke bacteriën en bevestigingskits om determinatie op species niveau mogelijk te maken daar waar klinisch van belang.

Lees meer over de EasyScreen Bacterial Targets op de site van Genetic Signatures

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een e-mailOf bel  0317 - 351838