EasyScreen™ Protozoan targets

Parasitaire detectie
Naast bacteriële en virale pathogenen, staan enkele protozoa-soorten wereldwijd ook bekend als een belangrijke oorzaak van gastro-intestinale infecties. De meest voorkomende parasieten die het maagdarmkanaal van mensen beïnvloeden, zijn Cryptosporidium spp., Giardia intestinalis en Entamoeba histolytica3-5. Andere parasieten die betrokken zijn bij gastro-enteritis bij mensen zijn Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis. Infectie met E. histolytica kunnen Amoebische colitis en leverabcessen veroorzaken.

Wereldwijd is G. intestinalis de meest voorkomende parasitaire infectie van het darmkanaal. Dientamoeba fragilis komt in sommige gevallen vaker voor dan Giardia en is ook in verband gebracht met chronische ziekten.

EasyScreen™ Protozoan Targets

Dientamoeba fragilis Blastocystis hominis
Entamoeba histolytica Cryptosporidium spp.
Giardia lamblia/intestinalis Cyclospora cayetanesis
Blastocystis hominis Enterocytozoon bienusi
Encephalitozoon intestinalis      


Traditionele methoden voor de diagnose van deze parasitaire infecties zijn gebaseerd op ofwel microscopie van fecaal materiaal of serologische testen, die geen van beide specifiek zijn gebleken bij de detectie van deze wijdverspreide pathogenen.

Alle kits bevatten ook een extractie- en interne positieve- controle voor elk monster om de kwaliteit van het geëxtraheerde DNA te waarborgen en om de aanwezigheid van eventuele remmers te detecteren.

Lees meer over EasyScreen Protozoan op de site van Genetic Signatures

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een e-mailOf bel  0317 - 351838