Controle op hygiëne in zwembaden en spa’s met Aidians Hygicult dipslides

Intro tekst

Zwembaden en spa’s zijn weer geopend na de sluiting vanwege COVID-19. De stad Helsinki (Finland) heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de hygiëne niveaus in zwembaden, revalidatiecentra en spa’s in hotels. Ze namen in totaal 226 monsters in 26 faciliteiten en ontdekten dat het hygiëneniveau aanzienlijk was gedaald sinds een overeenkomstige studie vorig jaar. (1) Een in 2017 uitgevoerd onderzoek laat vergelijkbare resultaten zien, wat erop wijst dat dit een terugkerend probleem is. (2)

Regelmatige bemonstering aan het oppervlak is een gemakkelijke manier om het hygiëneniveau te controleren. Met oppervlaktebemonstering kunt u de meest uitdagende plaatsen vinden om te reinigen en te monitoren en zo te zorgen voor het juiste hygiëneniveau. 

De hoogste tijd om het hygiëneniveau te controleren!

Afbeelding

Hygicult agar contactslides zijn bestemd voor snelle monitoring van microbiologische hygiëne en / of vermoedelijke identificatie van microben (totale bacteriële telling, Enterobacteriaceae, gisten, schimmels en coliformen) op oppervlakken. De test kan on site worden uitgevoerd, of de slides kunnen worden gebruikt als handige transportmedium voor monsters.

Ref 1. Hufvudstadsbladet 29.5.2020 (Swedish)
Ref 2. Helsingin sanomat 10.10.2017 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005402729.html, accessed 3.6.2020

 

Bekijk de Hygicult flyer (Engels, pdf).

Ga naar de Hygicult productpagina.