Blottrix-Dynablot-recomScan

Semi- automatische verwerking voor uw blots.

Autoblot 3000 Strip Processor

Autoblot.jpg De Autoblot processor zorgt voor een volledige automatische uitvoering van uw blot- en line assays. Na eventuele voorbehandeling van de samples worden deze in het instrument geïncubeerd, gewassen en voorzien van de reagentia zoals dat stap voor stap is beschreven in de bijsluiter van de betreffende kit en zoals deze procedure werd geprogrammeerd in de AutoBlot-3000. Het instrument werkt op deze manier alle aanwezig blotstrips af.

 

Deze blot-automaat is eenvoudig en volledig programmeerbaar vanaf het toetsenbord op de voorkant van het instrument. Er kunnen tien procedures worden opgeslagen in het geheugen waarbij alle gewenste acties, zoals verdunnen, inpipetteren, wassen, en incuberen mogelijk zijn. Het instrument  kan binnen 90 seconden de twintig laantjes afzuigen en weer vullen met vloeistof; veel sneller als dat men dit manueel zou doen. Het instrument kan met maximaal 6 pompen ook 6 verschillende media pipetteren. De Autoblot-3000 is voorzien van een CE certificaat.

Dynablot Plus Strip processor

Dynablot.JPG De Dynablot Plus is perfect afgestemd en gevalideerd voor de automatische verwerking van alle Mikrogen strip-assays. Door de uitrusting met 7 pompen  is de combinatie van  IgG / IgM / IgA en aviditeit  mogelijk in één enkele run. Er kunnen 20 verschillende strip-programma’s worden opgeslagen. De maximale capaciteit van de Dynablot strip processor bedraagt 44 strips.

Door de compacte afmetingen is de Dynablot eenvoudig te plaatsen in vrijwel elk laboratorium. Het grote gebruikersgemak reduceert de trainingstijd.

Gebruiksvoordelen:

  • “Walk-away” werking: het instrument werkt volledig automatisch na toevoeging van de serummonsters
  • Duidelijke LCD display met de lopende teststatus en de resterende tijd
  • Geluids-indicatoren, b.v. aan het einde van een programma
  • Instrument beschikt over een USB poort voor eenvoudige transfer en invoer van programma-parameters
  • Eenvoudig te laden en eenvoudige toegankelijkheid van de reagentia
  • Ingebouwde foutdetectie en display hiervan
  • Hoge dispenseer nauwkeurigheid: variatie < 10 %
  • Weinig geluid tijdens de werking
  • Perfecte additie aan de automatische evaluatie met recomScan
  • CE label: De Dynablot Plus heeft de hoogste standaard m.b.t. de EC-richtlijnen 98/79/EC voor in-vitro diagnostica

 

Dankzij de BLOTrix Reader kunnen de teststrips direct in de zwarte incubatiebakken van verschillende soorten stripprocessors worden gescand. Dit toestel biedt een groot voordeel in termen van snelheid.

 

 

 

 

 

recomScan software

DE STANDAARD VOOR GEAUTOMATISEERDE ANALYSE VAN IMMUNOBLOT TESTEN

recomScan is software voor de geautomatiseerde evaluatie van immunoblots (Western Blot en Line assay teststrips). De teststrips worden gedigitaliseerd met behulp van scanning technieken waarna de bandpatronen worden geanalyseerd door gedefinieerde algoritmen. De software ondersteunt de analist gedurende het gehele werkproces, vanaf import van de werklijst, strip-evaluatie, resultaten, tot export van de resultaten naar het LIS (laboratorium informatie systeem).

Traditioneel worden immunoblots veelal visueel geëvalueerd. Diverse factoren kunnen daarbij leiden tot niet uniforme evaluaties en interpretaties van de resultaten:  Het menselijk oog kan slechts tot ongeveer 64 tinten grijs onderscheiden. In het borderline gebied zal de visuele beoordelaar veelal beïnvloed worden door de bandbreedte, de achtergrondkleur en de naastliggende teststrips. Daarbij spelen dan nog de verschillen van persoon tot persoon. Zeker bij grote hoeveelheden strips spelen deze beïnvloedingsfactoren een rol.

De voordelen van recomScan:

• Eenvoudige scanning van de teststrips

• Objectieve reproduceerbare banddetectie

• Eenvoudige interpretatie van complexe bandpatronen

• Kwantitatieve resultaten bij aviditeitstudies

• Duurzame archivering van teststrip-resultaten

• Veilige data-transfer met laboratorium software

• De beoordeling van de Mikrogen striptesten, gebruikmakend van recomScan, is gevalideerd conform de richtlijn 98/79/EC

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een e-mailOf bel  0317 - 351838