Genetic Signatures

Genetic Signatures is een gespecialiseerd bedrijf voor moleculaire diagnostiek (MDx) dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van zijn eigen platformtechnologie, 3Base ™. Genetic Signatures werd in 2001 opgericht door Dr. Geoffrey Grigg (voorheen hoofd van de divisie, Molecular Biology, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië). De meest gebruikte methode voor methylatie-analyse, de bisulfietmethode, werd bedacht door Dr. Grigg in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en werd beperkt tot praktijk in de CSIRO-laboratoria [1]. De oorspronkelijke methode werd vervolgens verbeterd en deze verbeteringen leidden tot de ontwikkeling en release van het assortiment genetische modificaties MethylEasy ™ DNA natriumbisulfietmodificatie.

Genetic Signatures heeft een reeks realtime op PCR gebaseerde producten uitgebracht voor de routinematige detectie van infectieziekten onder het merk EasyScreen ™. Deze gepatenteerde MDx-technologie biedt ziekenhuizen en pathologielaboratoria de mogelijkheid om te screenen op een breed scala aan infectieuze pathogenen met een hoge mate van specificiteit in een omgeving met snelle doorvoer (tijd tot resultaat).

Het managementteam van Genetic Signatures combineert de wetenschappelijke vaardigheden van de technologieontwikkelaars met het zakelijk inzicht van veteranen uit de industrie die ervaren zijn in kritieke uitbreidingsmarkten.


Klik hier voor de website van de fabrikant