Boson COVID-19 sneltest leverbaar eind maart

Intro tekst

Mediphos werkt al langer samen met deze  Chinese producent van sneltesten. Boson combineert kwaliteit, snelheid met hele faire prijzen. De 2019-nCoV IgG / IgM-combinatietest is een snelle immunochromatografische test voor de gelijktijdige detectie van IgG- en IgM-antilichamen tegen het nieuwe coronavirus van 2019 (2019-nCoV, SARS-CoV-2) in menselijk serum, plasma of volbloed. Het resultaat volgt na slechts 15 minuten.

Afbeelding

Wij leveren niet aan particulieren.

CE gemarkeerde COVID-19 sneltest. De testen zijn beperkt uit voorraad leverbaar.

Resultaten t.o.v. klinische monsters: Specificiteit IgG is 99.3% en IgM is 99.7%, sensitiviteit van IgG/IgM is 87.8%

Boson characteristics corona.JPG
Boson procedure corona.JPG

Bekijk hier de korte instructie.

Stuur voor meer informatie een mail naar info@mediphos.com.

Guidance IGJ over professioneel gebruik (aangepast per 3 april 2020)

Algemeen beleid
IGJ gaat uit van de professionele verantwoordelijkheid van zorgprofessionals en bedrijven in de context van de huidige crisissituatie. IGJ wil zo weinig mogelijk in de weg staan aan oplossingen van de thans ontstane problemen (zoals tekorten), maar juist faciliteren dat die oplossingen er komen. Tegelijkertijd moet IGJ bewaken dat dat verantwoord gebeurt.

IGJ is van mening dat de zorgaanbieder (zorgprofessional) in the lead is. Deze is immers verantwoordelijk voor het leveren van goede, verantwoorde zorg. Zorg kan ook verantwoord zijn als dat op een andere wijze gebeurt dan normaal; dat moet dan wel worden gerechtvaardigd door te motiveren waarom dit de op dit moment best mogelijke zorg is en dat ook vast te leggen.

De consequentie van het leggen van de verantwoordelijkheid bij de zorgprofessional betekent tegelijkertijd dat er ook ruimte moet zijn voor leveranciers/fabrikanten om daaraan mee te werken. Van leveranciers wordt verwacht dat zij uitsluitend meewerken aan expliciete en gerechtvaardigde verzoeken van een zorgprofessional. Daarbij wordt ook van de leverancier verwacht dat hij kan verantwoorden en documenteren (“navolgbaar vastleggen”) dat en waarom hij producten aan een bepaalde zorgprofessional of instelling levert.

“Professionele gebruikers”
Het bovenstaande betekent dat leveranciers van testen ‘voor professioneel gebruik’ op zichzelf mogen leveren aan andere zorgverleners die normaliter nooit betrokken zijn bij diagnostiek (denk aan zorgprofessionals werkend in ZBCs, tandartsen, vroedvrouwen). Er rust zowel op die zorgverlener als de leverancier een plicht om resp. de aanvraag en de levering te verantwoorden en te vast te leggen. Daarbij kan een rol spelen waar het testmateriaal voor wordt gebruikt (bijv. patiëntenzorg of werknemers).

IGJ heeft geconstateerd dat er diverse partijen via internet coronatesten aanbieden aan particulieren. IGJ houdt actief toezicht daarop.