ePlex: snelle, symptoomgerichte moleculaire BCID panels

Intro tekst

De ePlex Blood Culture Identification (BCID) van GenMark zijn de breedste panels van pathogenen die sepsis en hun resistentiegenen veroorzaken.

Dit en het gebruiksgemak van het ePlex-systeem maken ePlex BCID-panels de enige tests voor snelle, routinematige identificatie van bloedkweken.

Afbeelding

De Sepsis-uitdaging:

Aangezien traditionele diagnostische methoden dagen in beslag kunnen nemen om de veroorzakers van sepsis te identificeren, krijgt 20-30% van de patiënten ineffectieve initiële antibioticatherapie [1] en wordt geschat dat voor elk uur effectieve antibiotica worden uitgesteld, het sterftecijfer voor sepsis toe neemt tot 7,6% [2]. Daarom is een vroege identificatie van de oorzaak van sepsis van cruciaal belang om betere resultaten voor de patiënt te waarborgen.

Sepsis.JPG
De ePlex BCID-oplossing: Bacteriële en schimmelorganismen die verantwoordelijk zijn voor meer dan 95% [3] van bloedstroominfecties en de bijbehorende resistentiegenen kunnen worden geïdentificeerd in ongeveer 1,5 uur na de initiële kweek, waardoor kritieke tijd tot diagnose wordt bespaard.
ePlex BCID bespaart dagen in vergelijking met conventionele methoden en is bedoeld om:
  • De tijd te verkorten voor een geschikte antimicrobiële behandeling
  • De duur van het ziekenhuisverblijf en de totale kosten te verlagen
  • Antibioticumbeheer en infectiebeheersing te verbeteren
  • Patiëntuitkomsten te verbeteren

[1] IDSA: Better Tests Better Care, The Promise of Next Generation Diagnostics.
[2] Kumar, et. al., Crit Care Med 2006 Vol. 34, No. 6
[3] Detection rate is based on panel inclusivity compared to the GenMark prospective clinical trial database and an additional clinical data set (Potula, et. al., (2015)

Voor meer informatie