GenMark ePlex Respiratory Pathogen Panel 2 (RP2) met COVID-19 beschikbaar

Intro tekst

GenMark Diagnostics, leverancier van geautomatiseerde, multiplex moleculaire diagnostische testsystemen, heeft aangekondigd dat de ePlex® Respiratory Pathogen 2 (RP2) Panel beschikbaar is voor commerciële distributie in de VS en voor klinisch gebruik. Dit najaar zal de RP2 beschikbaar zijn in Europa. Het ePlex RP2-panel is een van de eerste multiplex-paneltests met snelle resultaten die 21 pathogenen kunnen identificeren, waaronder SARS-CoV-2.

Afbeelding

Het ePlex RP2-panel is ontworpen om in minder dan twee uur resultaten te leveren voor SARS-CoV-2 - het virus dat COVID-19 veroorzaakt - naast een aantal andere veel voorkomende luchtwegpathogenen, waaronder influenza, adenovirus, rhinovirus en respiratoir syncytieel virus (RSV). Het panel bevat ook een nieuwe, vereenvoudigde workflow, waardoor het voor laboratoria nog gemakkelijker wordt om de test uit te voeren. Het vermogen om snel de oorzaak van infecties te bepalen, is van vitaal belang in de herfst en winter, wanneer veel van deze respiratoire pathogenen waarschijnlijk samen met SARS-CoV-2 circuleren.

Het opnemen van de SARS-CoV-2-assay in het bestaande ePlex RP-panel is bedoeld om het diagnostische proces voor ziekenhuizen te stroomlijnen door hen in staat te stellen met één enkele test op meerdere pathogenen te controleren, waardoor tijd en middelen worden bespaard en het beheer van de bedden wordt verbeterd. Een onderzoek bij twee grote ziekenhuizen toonde. Een onderzoek bij twee grote acute tertiaire zorgziekenhuizen toonde aan dat het gebruik van het ePlex RP-panel op de afdeling spoedeisende hulp leidde tot snellere resultaten van patiënten, wat resulteerde in een vermindering van 8,4% in ziekenhuisopnames.1

1.    Weiss, Z.F., et. al. Opportunities Revealed for Antimicrobial Stewardship and Clinical Practice with Implementation of a Rapid Respiratory Multiplex Assay. J Clin Micro. 2019; 57(10):e00861-19.
 

Viral Targets

Bacterial Targets
Adenovirus
Coronavirus 229E
Coronavirus HKU1
Coronavirus NL63
Coronavirus OC43
SARS-CoV-2
MERS-CoV
Human Bocavirus
Human Metapneumovirus
Rhinovirus/Enterovirus
Influenza A
Influenza A H1
Influenza H1-2009
Influenza A H3
Influenza B
Parainfluenza 1
Parainfluenza 2
Parainfluenza 3
Parainfluenza 4
Respiratory Syncytial Virus A
Respiratory Syncytial Virus B

Bordetella pertussis

Legionella pneumophila

Mycoplasma pneumoniae