Testen tijdens het tekenseizoen

Intro tekst

We kunnen weer genieten van lange en warme zomerdagen en dat geldt ook voor de teken! Ze verspreiden ziekten zoals Lyme-borreliose (LB), Lyme-neuroborreliose (LNB) en door teken overgedragen encefalitis (TBE). 

Afbeelding

Teken zijn kleine ecto-parasieten die leven in het bos, gras, open veld en in de struiken. Teken hebben bloed nodig om te kunnen bestaan en wanneer ze bijten kunnen ziekten verspreiden zoals Lyme-borreliose (LB), Lyme-neuroborreliose (LNB) en door teken overgedragen encefalitis (TBE) die verschillende en langdurige symptomen veroorzaken. 

Het is belangrijk om te voorkomen dat teken bijten door de teek zo snel mogelijk te verwijderen en door shirts met lange mouwen en een lange broek te dragen, wanneer u zich in gebieden met teken bevindt. Door teken overgedragen ziekten kunnen verschillende en langdurige symptomen veroorzaken en zijn vaak moeilijk te diagnosticeren zonder geschikte diagnostische tests.

Mediphos biedt een brede testselectie voor o.a. de detectie van Lyme, Borreliosis en Neuroborreliosis en TBE. We bieden verschillende detectiemethoden, zoals high-throughput screening en bevestigingstests.

Bekijk de flyer met alle tests.