Easyscreen Enteric portfolio

Detectie van Gastro-enteritis pathogenen
Gastro-intestinale infecties zijn een belangrijke oorzaak van morbiditeit in Westerse landen. In ontwikkelingslanden sterven ongeveer 2 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan deze infecties. Gastro-enteritis kan worden veroorzaakt door een breed scala aan ziekteverwerkers.

EasyScreen™ Protozoan targets

Parasitaire detectie
Naast bacteriële en virale pathogenen, staann enkele protozoa-soorten wereldwijd ook bekend als een belangrijke oorzaak van gastro-intestinale infecties. De meest voorkomende parasieten die het maagdarmkanaal van mensen beïnvloeden, zijn Cryptosporidium spp., Giardia intestinalis en Entamoeba histolytica3-5. Andere parasieten die betrokken zijn bij gastro-enteritis bij mensen zijn Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis. Infectie met E. histolytica kunnen Amoebische colitis en leverabcessen veroorzaken.

EasyScreen™ Viral targets

Detectie van virale pathogenen

Virale verwekkers, met name het Noro- en Rota-virus, zijn vaak voorkomende oorzaken van diarree bij zowel volwassenen als kinderen. Virale gastro-enteritis bij mensen kan worden veroorzaakt door een groot aantal pathogenen, waaronder Noro-, Rota-, Adeno-, Astro- en Enterovirussen. Hiervan wordt het Norovirus het meest gevonden als oorzaak van acute virale gastro-enteritis.

EasyScreen™ Viral Targets

Norovirus GI     

EasyScreen™ Bacterial targets

Bacteriële pathogeen detectie

De EasyScreen™ Enteric Bacteria Detection Kit bevat alle reagentia welke nodig zijn voor de detectie van bacteriële DNA-targets door middel van Real Time PCR.

De meeste bacteriële verwekkers die gastro-enteritis veroorzaken, worden via de voedselketen verworven. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ worden infecties in volgorde van prevalentie veroorzaakt door Salmonella spp., gevolgd door Campylobacter spp., Shigella spp., Escherichia coli en Yersinia spp.

Genetic Signatures

Genetic Signatures is een gespecialiseerd bedrijf voor moleculaire diagnostiek (MDx) dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van zijn eigen platformtechnologie, 3Base ™. Genetic Signatures werd in 2001 opgericht door Dr. Geoffrey Grigg (voorheen hoofd van de divisie, Molecular Biology, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië). De meest gebruikte methode voor methylatie-analyse, de bisulfietmethode, werd bedacht door Dr. Grigg in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en werd beperkt tot praktijk in de CSIRO-laboratoria [1].

Genetic signatures distributie in de Benelux via Mediphos

Als resultaat van de verbeterde conversiemethoden en de toepassing op cytosine methyleringsdetectie werd een interessante ontdekking gedaan. De behandeling van microbieel DNA door natriumbisulfiet in staat is om de vier nucleïnezuur basis te verminderen tot slechts drie basis, via de conversie van Cytosine naar thymine. Deze technologie staat bekend als 3base ™ en is de hoeksteen van onze EasyScreen ™ Pathogen Detection Kits.

Gebruiksaanwijzingen (IFU) SERION Diagnostics voortaan via e-labeling

lnstitut Virion \ Serion GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van in-vitrodiagnostiek voor infectieuze ziekten. Het bedrijf is gecertificeerd volgens EN ISO 13485: 2012 en voldoet aan de Europese richtlijn 98ll9 / EG, de Duitse wet op de medische producten, en aan de vereisten van de meeste internationale regelgevende instanties.

Nieuw: SERION ELISA classic Chikungunya Virus IgG/IgM

Chikungunya is endemisch in delen van Afrika, Zuidoost-Azië en het Indiase continent. Het chikungunya-virus wordt overgedragen door muggen (Aedes aegypti en Aedes albopictus). De term "chikungunya" komt van de Makonde-taal en betekent "krom lopen". Dit komt door de gebogen houding van veel patiënten veroorzaakt door acute polyartritis (MiQ2016). De SERION ELISA Classic Chikungunya Virus IgG- en IgM-tests zijn kwalitatief en kwantitatieve immunoassays voor de detectie van menselijke antilichamen in serum of plasma gericht tegen chikungunya-virus.