Aidian Oy neemt Mediphos Medical Supplies B.V. over

Mediphos Medical Supplies B.V. is gespecialiseerd in de import, marketing en distributie van diagnostische tests en instrumenten voor klinische laboratoria en dokterspraktijken in Nederland, België en Luxemburg. Mediphos distribueert betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten in de Benelux van diverse leveranciers van over de hele wereld, met een hoge mate van kennis en service. Mediphos Medical Supplies B.V. is opgericht in 2000 als voortvloeisel van het voormalige bedrijf Imphos B.V. gevestigd in Amersfoort door de heer André van der Mark.

WHO gestandaardiseerde IgG antistof bepaling tegen “whole spike” SARS-CoV-2.

We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat de „First WHO International Standard for anti-SARS-CoV-2 immunoglobuline (humaan) “(NIBSC-code 20/136) nu beschikbaar ia. Door dit referentiemateriaal te gebruiken is standaardisatie van de kwantitatieve antilichaamactiviteiten mogelijk. De toegewezen eenheidswaarde van 1000 IE / ml (IE = internationale eenheden) na reconstitutie verwijst naar neutraliserende antilichamen terwijl BAU / ml (BAU = bindende antilichaameenheden) verwijst naar ligandbindingstests zoals SERION ELISA agile SARSCoV-2 IgG.

NIEUW: Rapid Response COVID-19 Antigeen speeksel sneltest met hoge sensitiviteit

Rapid Response COVID-19 Antigeen speeksel sneltest

Kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2 virale nucleoproteïne (N) antigenen.
Betrouwbaar: Test is zeer gevoelig en specifiek voor SARS-CoV-2.
Snel: snelle testtijd van 10 minuten.
Handig: geen invasieve nasopharyngeale uitstrijkjes.
Eenvoudig: geen speciale apparatuur vereist.

Mikrogen biedt breed pakket COVID-19 diagnostiek

Onze Real-Time Multiplex RT-PCR-tests voor de snelle en betrouwbare detectie van SARS-CoV-2

Onze ampliCube Respiratory Flu & SARS-CoV-2 gecombineerde test voor de gelijktijdige detectie van Influenza A / B en SARS-CoV-2. Beide luchtweginfecties vertonen vaak vergelijkbare symptomen, daarom is een veilige en snelle differentiaaldiagnose essentieel om aan de vereisten van de tweede golf te voldoen.

De cSOFA-score van Abionic kan de eerste hulp helpen anticiperen op COVID-19-complicaties

Sinds het begin van de eerste golf heeft ziekenhuispersoneel moeite om behandelbeslissingen te nemen voor patiënten die ziek zijn geworden door het nieuwe SARS-CoV2-virus - een virus dat we volgens deze definitie nog steeds niet helemaal begrijpen. Op 26 november kondigde het Zwitserse medische technologiebedrijf Abionic SA aan dat ze de eerste COVID-19-ernstigheidstest hebben ontwikkeld, de cSOFA-score (Covid Sequential Organ Failure Assessment), om artsen te helpen bij het snel en nauwkeurig beoordelen van gevallen die de eerste hulpafdelingen binnenkomen.

Biosynex introduceert COMBO FLU COVID-19 BSS antigeen sneltest

Biosynex COMBO FLU COVID-19 BSS antigeen sneltest

Omdat COVID 19 en griepsymptomen ten dele vergelijkbaar zijn (koorts, droge hoest, vermoeidheid, loopneus of verstopte neus), is het belangrijk dat de ziekteverwekker die verantwoordelijk is voor de symptomen snel wordt geïdentificeerd om de juiste therapeutische of zelfs isolatie maatregelen te nemen die nodig zijn om de pandemie te beheersen.

Biosynex COVID-19 antigeen sneltest voldoet voorlopig aan de RIVM eisen

Voorlopige conclusie op grond beschikbare validatie data (Status validatie SARS-CoV-2 Antigeen sneltesten: versie 9 november 2020)

Op grond van de beschikbare resultaten uit Nederlandse validatie studies kunnen de volgende voorlopige conclusies getrokken worden:
1. Over het algemeen is de prestatie van antigeen testen afhankelijk van de doelpopulatie. De sensitiviteit van de test wordt beter naarmate de virusconcentratie in monsters toeneemt (lagere Ct).

Simultane PCR detectie van het Influenza A/B en SARS-CoV-2

De MIKROGEN ampliCube Respiratory Flu & SARS-CoV-2 combinatietest voor de gelijktijdige detectie van Influenza A / B en SARS-CoV-2. Beide luchtweginfecties vertonen vaak vergelijkbare symptomen, daarom is een veilige en snelle differentiaaldiagnose essentieel om aan de vereisten van de tweede golf te voldoen.

De eerste MIKROGEN real-time PCR test met 5 reporter dyes in 1 well bevat de volgende targets:

RIVM validatie: SD-Biosensor COVID-19 F antigeen sneltest voldoet aan de WHO eisen.

Voorlopige conclusie op grond beschikbare validatie data

Standard F-Covid-19 Ag (SD Biosensor) voldoet aan de criteria ≥ 80% sensitiviteit en ≥ 97% specificiteit t.o.v. de PCR, in monsters met Ct < 30.

De prestaties in onafhankelijk door RIVM uitgevoerde prospectieve studie:

sensitiviteit Ct <30: 84,4 %
specificiteit 99,6 % (98,6 – 99,9%)
n = 628 (118 PCR+)