Corona sneltesten waaronder Boson en Biosynex voldoen bij juist gebruik aan de validatiecriteria

Intro tekst

Uit het officiële validatie rapport van het Jeroen Bosch Ziekenhuis blijkt dat zij met betrekking tot IgG een specificiteit van 100% vinden. Diverse centra in Nederland hebben sneltesten gevalideerd.

 

Afbeelding

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de Boson sneltest onder de loep genomen. Aan de hand van een nauwkeurige sample selectie hebben zij gekeken naar de specificiteit & sensitiviteit van deze sneltest. Sample selectie o.a. op basis van PCR proven SARS-CoV-2 infecties. Met een sample volume van slechts 2 ul én een resultaat na 15 minuten kan deze Boson sneltest een goede bijdrage leveren in de huidige screening.

'The Covid-19 rapid antibody test BOSON Rapid 2019-nCoV IgG/IgM Combo Test Card meets the acceptation criteria for IgG'.

Meerdere landen in Europa kiezen voor het inzetten van een sneltest waaronder Duitsland:https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Faktenpapier_Testen.PDF

Bij juist gebruik en met het juiste advies m.b.t. het resultaat kan een sneltest wel degelijk van toegevoegde waarde zijn: Een positieve sneltest zal opgevolgd worden met een ELISA. Een positieve uitslag geeft duidelijkheid maar ten alle tijden dient men de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Bij een negatieve testuitslag en duidelijke actuele klachten is het advies om een PCR of antigeen test uit te laten voeren.