Lophius Biosciences

Your T Cell Company

Experts for immune diagnostic systems

Lophius Biosciences is een particulier Duitse biotechnologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van innovatieve immuundiagnostische systemen ter verbetering van therapiebeheersing en gepersonaliseerde behandeling van patiënten op het gebied van transplantatie, infectieuze en auto-immuunziekten.

De ontwikkelingen van het bedrijf zijn gebaseerd op haar expertise in celgemedieerde immuniteit, evenals op zijn eigen T-activation® en Reverse T Cell Technology platforms. Terwijl het T-activation®-technologieplatform een efficiënte stimulering van een breed spectrum van klinisch relevante immuun-effectorcellen mogelijk maakt om de celgemedieerde immuniteit nauwkeurig te meten, kan het Reverse T Cell Technology platform onderscheid maken tussen actieve en geheugen T-cellen om innovatieve diagnostiek te ontwikkelen .

T-Track® CMV in vitro diagnostic test

Klik hier voor de website van de fabrikant

Product kenmerken:

Diagnostic test for the measurement of CMV-specific cell-mediated immunity based on the ELISpot method combined with the T-activation® Technology.

Sensitive and standardized ELISpot

High clinical sensitivity


Assessment of the functionality of a broad network of clinically-relevant CMV-specific effector cells (CD4+ and CD8+ T cells, NK and NKT-like cells)

HLA antigen-independent application

New: Low amount of patient blood sample required
New: 24 hour sample storage time
New: Delivered with the T-Track® CMV Calculator software

CE-marked IVD in Europe