Mediphos symposium 11th European Meeting on Molecular Diagnostics

Mediphos will organize in co-operation with GenMark a satellite symposium at the start of the

11th European Meeting on Molecular Diagnostics, October 9, 2019 8:30 - 10:00 hours

A number a famous international speakers will contribute:

‘Syndromic Infectious Disease testing: The GenMark ePlex system'

8:00 - 8:30    Welcome coffee and networking

8:30 - 8:35    Opening by the Chairman (Dr. Willem Melchers, Radboud UMC)

Genetic Signatures

Genetic Signatures is een gespecialiseerd bedrijf voor moleculaire diagnostiek (MDx) dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van zijn eigen platformtechnologie, 3Base ™. Genetic Signatures werd in 2001 opgericht door Dr. Geoffrey Grigg (voorheen hoofd van de divisie, Molecular Biology, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië). De meest gebruikte methode voor methylatie-analyse, de bisulfietmethode, werd bedacht door Dr. Grigg in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en werd beperkt tot praktijk in de CSIRO-laboratoria [1].

Genetic signatures distributie in de Benelux via Mediphos

Als resultaat van de verbeterde conversiemethoden en de toepassing op cytosine methyleringsdetectie werd een interessante ontdekking gedaan. De behandeling van microbieel DNA door natriumbisulfiet in staat is om de vier nucleïnezuur basis te verminderen tot slechts drie basis, via de conversie van Cytosine naar thymine. Deze technologie staat bekend als 3base ™ en is de hoeksteen van onze EasyScreen ™ Pathogen Detection Kits.

Gebruiksaanwijzingen (IFU) SERION Diagnostics voortaan via e-labeling

lnstitut Virion \ Serion GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van in-vitrodiagnostiek voor infectieuze ziekten. Het bedrijf is gecertificeerd volgens EN ISO 13485: 2012 en voldoet aan de Europese richtlijn 98ll9 / EG, de Duitse wet op de medische producten, en aan de vereisten van de meeste internationale regelgevende instanties.

Nieuw: SERION ELISA classic Chikungunya Virus IgG/IgM

Chikungunya is endemisch in delen van Afrika, Zuidoost-Azië en het Indiase continent. Het chikungunya-virus wordt overgedragen door muggen (Aedes aegypti en Aedes albopictus). De term "chikungunya" komt van de Makonde-taal en betekent "krom lopen". Dit komt door de gebogen houding van veel patiënten veroorzaakt door acute polyartritis (MiQ2016). De SERION ELISA Classic Chikungunya Virus IgG- en IgM-tests zijn kwalitatief en kwantitatieve immunoassays voor de detectie van menselijke antilichamen in serum of plasma gericht tegen chikungunya-virus.

OLM Aspergillus lateral flow sneltest

  • Resultaat in 15 minuten.
  • Eénduidige aflezing met eenvoudige digitale Cube reader.

Een snelle immunochromatografische test voor de kwalitatieve detectie van Aspergillus-diagnostisch antigeen in menselijk serum en bronchoalveolaire spoelvloeistof; voor gebruik als hulpmiddel bij de beoordeling en evaluatie van patiënten met vermoedelijke invasieve pulmonale aspergillose (IPA).

Blauwe QuikRead go EasyCRP-controles

De blauw gekleurde controles met handige sample-fles bieden u:

  • Direct en eenvoudig controle vloeistof opnemen met de nieuwe Sample Collecter
  • Gemakkelijke visuele identificatie door de blauwe kleur voor volledig gevulde capillair
  • Eenvoudig te openen dop met een verschillende kleur voor ieder level
  • Een hoog, midden/standaard en een laag level om uit te kiezen

Om de nieuwe controles in gebruik te nemen is geen software-update vereist.

Orion lanceert QuikRead go easy CRP

Deze kwantitatieve CRP-test combineert alle elementen die de efficiëntie van de workflow verbeteren. Eenvoudige monsterafname met unieke "Sample Collector", 10ul, testresultaten in 2 minuten, opslag van de reagentia op kamertemperatuur, flexibele testen en betrouwbare resultaten. De test wordt gebruikt met het volledig automatische draagbare QuikRead go-instrument.

Klik hier voor meer informatie over QuikRead go