Orion Diagnostica is nu Aidian, uw hulp bij diagnostica.

Uw hulp bij diagnostiek

Aidian is een toonaangevend IVD-bedrijf en biedt klanten en partners de beste oplossingen en service met een klantgerichte mindset, hoogwaardige producten en wendbare activiteiten. We bevorderen efficiënte en vloeiende gezondheidszorg door betrouwbare, snelle en gemakkelijk te gebruiken diagnostische tests voor zorgpunten te ontwikkelen en te produceren.

QuikRead go easy CRP

QuikRead go® easy CRP test is de eenvoudig uit te voeren CRP-test, die met behulp van de QuikRead go POCT-analyzer binnen 2 minuten kwantitatieve CRP-testresultaten oplevert.

QuikRead_go_easy_CRP_PNG_lowres.png De unieke één-stap monstercollector die wordt gebruikt met de QuikRead go easy CRP, minimaliseert praktische stappen en maakt snelle en eenvoud

Easyscreen Enteric portfolio

Detectie van Gastro-enteritis pathogenen
Gastro-intestinale infecties zijn een belangrijke oorzaak van morbiditeit in Westerse landen. In ontwikkelingslanden sterven ongeveer 2 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan deze infecties. Gastro-enteritis kan worden veroorzaakt door een breed scala aan ziekteverwerkers.

EasyScreen™ Protozoan targets

Parasitaire detectie
Naast bacteriële en virale pathogenen, staann enkele protozoa-soorten wereldwijd ook bekend als een belangrijke oorzaak van gastro-intestinale infecties. De meest voorkomende parasieten die het maagdarmkanaal van mensen beïnvloeden, zijn Cryptosporidium spp., Giardia intestinalis en Entamoeba histolytica3-5. Andere parasieten die betrokken zijn bij gastro-enteritis bij mensen zijn Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis. Infectie met E. histolytica kunnen Amoebische colitis en leverabcessen veroorzaken.

EasyScreen™ Viral targets

Detectie van virale pathogenen

Virale verwekkers, met name het Noro- en Rota-virus, zijn vaak voorkomende oorzaken van diarree bij zowel volwassenen als kinderen. Virale gastro-enteritis bij mensen kan worden veroorzaakt door een groot aantal pathogenen, waaronder Noro-, Rota-, Adeno-, Astro- en Enterovirussen. Hiervan wordt het Norovirus het meest gevonden als oorzaak van acute virale gastro-enteritis.

EasyScreen™ Viral Targets

Norovirus GI     

EasyScreen™ Bacterial targets

Bacteriële pathogeen detectie

De EasyScreen™ Enteric Bacteria Detection Kit bevat alle reagentia welke nodig zijn voor de detectie van bacteriële DNA-targets door middel van Real Time PCR.

De meeste bacteriële verwekkers die gastro-enteritis veroorzaken, worden via de voedselketen verworven. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ worden infecties in volgorde van prevalentie veroorzaakt door Salmonella spp., gevolgd door Campylobacter spp., Shigella spp., Escherichia coli en Yersinia spp.

Genetic Signatures

Genetic Signatures is een gespecialiseerd bedrijf voor moleculaire diagnostiek (MDx) dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van zijn eigen platformtechnologie, 3Base ™. Genetic Signatures werd in 2001 opgericht door Dr. Geoffrey Grigg (voorheen hoofd van de divisie, Molecular Biology, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië). De meest gebruikte methode voor methylatie-analyse, de bisulfietmethode, werd bedacht door Dr. Grigg in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en werd beperkt tot praktijk in de CSIRO-laboratoria [1].