Mikrogen biedt breed pakket COVID-19 diagnostiek

Onze Real-Time Multiplex RT-PCR-tests voor de snelle en betrouwbare detectie van SARS-CoV-2

Onze ampliCube Respiratory Flu & SARS-CoV-2 gecombineerde test voor de gelijktijdige detectie van Influenza A / B en SARS-CoV-2. Beide luchtweginfecties vertonen vaak vergelijkbare symptomen, daarom is een veilige en snelle differentiaaldiagnose essentieel om aan de vereisten van de tweede golf te voldoen.

De cSOFA-score van Abionic kan de eerste hulp helpen anticiperen op COVID-19-complicaties

Sinds het begin van de eerste golf heeft ziekenhuispersoneel moeite om behandelbeslissingen te nemen voor patiënten die ziek zijn geworden door het nieuwe SARS-CoV2-virus - een virus dat we volgens deze definitie nog steeds niet helemaal begrijpen. Op 26 november kondigde het Zwitserse medische technologiebedrijf Abionic SA aan dat ze de eerste COVID-19-ernstigheidstest hebben ontwikkeld, de cSOFA-score (Covid Sequential Organ Failure Assessment), om artsen te helpen bij het snel en nauwkeurig beoordelen van gevallen die de eerste hulpafdelingen binnenkomen.

Biosynex introduceert COMBO FLU COVID-19 BSS antigeen sneltest

Biosynex COMBO FLU COVID-19 BSS antigeen sneltest

Omdat COVID 19 en griepsymptomen ten dele vergelijkbaar zijn (koorts, droge hoest, vermoeidheid, loopneus of verstopte neus), is het belangrijk dat de ziekteverwekker die verantwoordelijk is voor de symptomen snel wordt geïdentificeerd om de juiste therapeutische of zelfs isolatie maatregelen te nemen die nodig zijn om de pandemie te beheersen.

Biosynex COVID-19 antigeen sneltest voldoet voorlopig aan de RIVM eisen

Voorlopige conclusie op grond beschikbare validatie data (Status validatie SARS-CoV-2 Antigeen sneltesten: versie 9 november 2020)

Op grond van de beschikbare resultaten uit Nederlandse validatie studies kunnen de volgende voorlopige conclusies getrokken worden:
1. Over het algemeen is de prestatie van antigeen testen afhankelijk van de doelpopulatie. De sensitiviteit van de test wordt beter naarmate de virusconcentratie in monsters toeneemt (lagere Ct).

Simultane PCR detectie van het Influenza A/B en SARS-CoV-2

De MIKROGEN ampliCube Respiratory Flu & SARS-CoV-2 combinatietest voor de gelijktijdige detectie van Influenza A / B en SARS-CoV-2. Beide luchtweginfecties vertonen vaak vergelijkbare symptomen, daarom is een veilige en snelle differentiaaldiagnose essentieel om aan de vereisten van de tweede golf te voldoen.

De eerste MIKROGEN real-time PCR test met 5 reporter dyes in 1 well bevat de volgende targets:

RIVM validatie: SD-Biosensor COVID-19 F antigeen sneltest voldoet aan de WHO eisen.

Voorlopige conclusie op grond beschikbare validatie data

Standard F-Covid-19 Ag (SD Biosensor) voldoet aan de criteria ≥ 80% sensitiviteit en ≥ 97% specificiteit t.o.v. de PCR, in monsters met Ct < 30.

De prestaties in onafhankelijk door RIVM uitgevoerde prospectieve studie:

sensitiviteit Ct <30: 84,4 %
specificiteit 99,6 % (98,6 – 99,9%)
n = 628 (118 PCR+)

Biosynex COVID-19 antigeen sneltest

Immunoassay

Biochemische tests die worden gebruikt om een ​​specifieke analyte te detecteren of te kwantificeren met behulp van een immunologische reactie.

Biosynex COVID-19 antigeen sneltest

BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS-test is een snelle in vitro immunochromatografische assay voor de kwalitatieve detectie van nucleocapside-eiwitantigeen van SARS-CoV-2 in een nasofaryngeaal uitstrijkje. Het is bedoeld als hulpmiddel bij de snelle diagnose van SARS-CoV-2 infecties. De BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS-test maakt geen onderscheid tussen SARS-CoV en SARS-CoV-2.