Aidian GenRead

Aidian GenRead® is een gebruiksvriendelijk in vitro diagnostisch testsysteem, gebaseerd op Strand Invasion Based Amplification (SIBA), voor amplificatie en detectie van nucleïnezuren en beschikt over een excellente gevoeligheid en specificiteit.

Het is ontworpen voor snelle detectie van verschillende pathogenen in patiëntenmonster, in het kader van de diagnostiek en behandelingsmonitoring.

Orion_GenRead_Campylobacter_Open_Kit_with_Instrume.jpg Het systeem bestaat uit het Aidian GenRead-instrument en de Aidian GenRead-reagenskits. Met dit GenRead systeem kunnen, zonder evt. specifieke laboratoriumfaciliteiten, snel, eenvoudig  en kosten-efficiënt diverse pathogenen worden bepaald.

 

Aidian GenRead is een stand-alone instrument dat geschikt is om kwalitatieve resultaten te produceren. Monsteranalyses worden uitgevoerd door incubatie van buisjes met reagens bij gedefiniëerde temperaturen en meting van de fluorescentie, gebruikmakend van detectoren met specifieke excitatie- en emissiefilters. Het instrument meet de fluorescentie van elk buisje met reagens en converteert de fluorescentiewaarde in een positief of negatief resultaat op basis van een vooraf ingesteld testalgoritme. Het algoritme is gecodeerd in een datamatrix die in elke kit op een streepjescodekaart is te vinden. De gegevens worden naar de Aidian GenRead overgebracht, door de kaart te scannen met  de barcode-lezer van het instrument.