Medipan

MEDIPAN GMBH is opgericht in 1992 en is een onafhankelijke familiebedrijf.

Het bedrijf is begonnen met de verkoop van radioimmunoassays voor de bepaling van schildklierfunctie, ziekte- en tumormarkers, met zijn partners uit nucleaire laboratoria, in eerste instantie in Duitsland, maar ook vanuit andere landen van de wereld.

MEDIPAN GMBH is een groeiend bedrijf op de binnenlandse en internationale diagnostische markten. Tegenwoordig is ons bedrijf een innovatieve en wereldberoemde partner voor laboratoria en artsen, voor de bovengenoemde aanduidingen en ook op het gebied van reumatische en neurologische aandoeningen.

In 2009 werd MEDIPAN GMBH het eerste bedrijf ter wereld om een ​​in de handel verkrijgbaar systeem voor de volledig geautomatiseerde, objectieve evaluatie van cel-gebaseerde immunofluorescentietesten te introduceren. Het AKLIDES®-systeem markeerde een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de immunofluorescentie methode - een van de oudste en meest uitgebreide laboratoriumprocedures voor de diagnose van auto-immuunziekte. De nu mogelijke normalisatie en wiskundig bewezen voorspelling van antilichaam concentratie waren de redenen dat het systeem verschillende prijzen heeft ontvangen.

De laatste ontwikkeling van het AKLIDES®-systeem is de uitbreiding ervan naar verdere toepassingen:
• De geautomatiseerde meting van de revolutionaire combinatie van cel-gebaseerde immunofluorescentie voor screening met kraalgebaseerde bevestiging - de CytoBead®-producten - een ontwikkeling van het zusterbedrijf GA Generic Assays voor de diagnose auto-immuunziekte - biedt de mogelijkheid voor een geheel nieuwe organisatie van Laboratoriumprocessen.
• De toegewijde, objectieve en snelle meting van DNA schade- en reparatieprocessen via specifieke fluorescentie markers heeft de mogelijkheid voor vele toepassingen: individualisatie van stralingsbehandeling en chemotherapie, met name voor kinderen; Beoordeling van metabolische of fysiologische stoornissen; Of andere parameters op basis van dezelfde principes.