Uniq collageenmarkers

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam, het verleent structurele steun aan botten, huid, spieren en pezen. Monitoring van collageen metabolisme kan worden gebruikt voor het detecteren van een scala van verschillende bot-en weke delen aandoeningen.

Uniq.JPG

De kwantitatieve UniQ PINP RIA test meet intacte aminoterminale propeptide van type I procollagen, dat tijdens de botvorming in de bloedstroom wordt vrijgemaakt. PINP-metingen bieden een gevoelig hulpmiddel voor het beoordelen van de verhoogde botomzet in postmenopauzale vrouwen en kan bijzonder nuttig zijn voor het monitoren van het effect van antiresorptieve en anabole therapie op botmetabolisme.

De kwantitatieve UniQ ICTP RIA test meet het cross-linked carboxyterminale telopeptide van type I collageen dat in de bloedstroom wordt vrijgemaakt tijdens pathologische botafbraak. Verhoogde serumconcentraties van ICTP worden gezien in omstandigheden die verband houden met verhoogde lysis van bot, zoals multiple myeloma, osteolytische metastasen, reumatoïde artritis en immobilisatie.

De kwantitatieve UniQ PIIINP RIA test meet intact aminoterminaal propeptide van type III procollageen, een indicator van het weefselmetabolisme. Leverfibrose en cirrose van verschillende etiologieën verhogen serumconcentraties van PIIINP. PIIINP biedt een niet-invasieve manier om het effect van methotrexaatbehandeling op de lever van psoriasispatiënten te monitoren.

LEVERBARE PRODUCTEN

67034 UniQ PINP RIA,
68601 UniQ ICTP RIA,
68570 UniQ PIIINP RIA,
Technische informatie
Use For in vitro diagnostic use
Method

Radioimmunoassay

Sample type Serum
Time to result Approx. 4 hours
Reading of the result Gamma counter
Sensitivity

PINP approx. 2 µg/l, ICTP approx. 0.6 µg/l, PIIINP approx. 0.3 µg/l

Specificity

PINP: 2.7 % cross-reactivity with small monomeric degradation products (col1), no cross-reactivity with PIIINP. ICTP: no cross-reactivity with other UniQ antigens. PIIINP: no cross-reactivity with PINP.

Storage 2 - 8 °C
Additionally needed

Gamma counter

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een e-mailOf bel  0317 - 351838