Virologie Elisa Meridian

ELISA is een laboratoriumtest voor het meten van macromoleculaire stoffen zoals eiwitten in bijvoorbeeld bloedmonsters. De afkorting staat voor Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay. Een andere term voor ELISA is Enzyme Immuno Assay (EIA). ELISA is een immunochemische reactie gebaseerd op de specifieke binding tussen antigeen en antistof in bloed, serum of andere lichaamsvloeistof. Mediphos levert een uitgebreid pakket aan serologische ELISA bepalingen van Meridian.

Meridian's ELISA's helpen zorgverleners bij het nemen van betere diagnostische beslissingen met een focus op gastro-intestinale aandoeningen.

Adenovirus
De snelle test voor de detectie van het adenovirus levert resultaten op die bedoeld zijn om te helpen bij de diagnose van adenovirus-geassocieerde gastro-enteritis. 

Premier® Adenoclone® Een enzym immunoassay voor de directe detectie van het adeno virusantigeen in humane fecale monsters en voor de bevestiging van adenovirus in de celcultuur.
Premier® Adenoclone® 40/41 Een enzym immunoassay voor de detectie van adenovirusserotypen 40 en 41 in menselijke fecale monsters.


Rotavirus

Premier® Rotaclone®                      
Een enzym immunoassay voor de detectie van het rotavirusantigeen in menselijke fecale monsters.


Epstein-Barr-virus (EBV)
Het Epstein-Barr-virus (EBV), ook wel humaan herpesvirus 4 (HHV-4) genoemd, is een virus van de herpesfamilie en infecteert meer dan 95% van de wereldbevolking. De meest voorkomende ziekte van primaire infectie is acute infectieuze mononucleosis, een zelfbeperkende ziekte die vaak voorkomt bij adolescenten en jonge volwassenen.

Er zijn tests beschikbaar voor het detecteren van antilichamen tegen de volgende EBV-geassocieerde antigenen:

EBV nucleair antigeen (EBNA)
Antilichaam tegen EBNA wordt niet gezien in de acute fase van EBV-infectie, maar verschijnt langzaam 2-4 maanden na het begin van de symptomen
- Blijft de rest van iemands leven bestaan

Premier EBNA-IgG ELISA TEST SYSTEM
Premier EBV-VCA IgG ELISA TEST SYSTEM
Premier EBV-VCA IgM ELISA TEST SYSTEM

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een e-mailOf bel  0317 - 351838